Hemmeligheder
Det er på de små tricks at man skal kende en rigtig håndværker. Vi er ikke nærige med dem – her kan du læse om små finter, der har store virkninger på maden.
- Skal der steg på bordet, så tag den ud af ovnen 45 minutter, før den skal bruges og pak den ind i stanniol og viskestykker. Så når stegen at sætte sig, og saften fordeler sig ud i kødet.
- Hvis du kommer øl i pandekager, bliver de aldrig seje.
- Hjemmelavet rødkål kommer til at skinne og smage ekstra godt, hvis du kommer lidt andefedt i.
- Hvem kan ikke blive nervøs ved tanken om familiens dom over de brunede kartofler? Skyl dem i koldt vand, så de er våde, inden du bruner dem. Så bliver kartoflerne blankere og ikke så klistrede.
- Steg altid i halvt olie og halvt margarine, for olien kan blive varmere, og margarinen bruner.
- Når du laver hjemmelavet, is er det nemmere at bruge flormelis i stedet for sukker. Det er lettere at røre ud.
- Hvis du kun bruger æggeblommer i hjemmelavet is, så undgår du iskrystaller.